...
"Livsoner - et samarbeid med
Frøydis Grorud og Tond Lien

Trioen "Livstoner" er et kunstnerisk samarbeid mellom 3 erfarne og allsidige musikere og komponister bestående av vokalist Sebastian Christensen, saksofonist og fløytist Frøydis Grorud og pianist Trond Lien.

Sebastian Christensen, vokalist og låtskriver
Sebastian har i 4 tiår fremstått som en markant og særpreget sanger, artist og formidler gjennom musikkens ord og toner. Han er kjent for sin karakteristiske stemme og var over mange år godt kjent i landets klubbmiljø. Sebastian representerer en mangfoldig sjangerbredde; fra soul, blues, jazz og gospel, men også gjennom egenproduserte tekster og komposisjoner. De som har opplevd Sebastian blir sterkt berørt, både av hans store stemme og inderlighet i fremføringen og formidlingen. Han har gjennom 40 år arbeidet som kordirigent, arrangør, produsent, spilt i ulike band og grupper og har lang erfaring som utøvende sanger.
Sebastian arbeider til daglig som rådgiver ved VAKE (Kirkelig ressurssenter mot seksuelle overgrep), han underviser på høgskolenivå, er foredragsholder i ulike sammenhenger innenfor fagfeltet psykisk helse der han også benytter musikken i formidlingen.
Sebastian deltok i fjorårets sesong av the Voice - Norges beste stemme, og kom til åttendelsfinalen.

Pressen skriver:terning 1
«Sebastian er en sjeldent sterk og en nær fullkommen hvit sanger med svart stemme og store doser at titude» Dag Rønning, Dagbladet

terning 2«Sebastian synger med en kraftfull stemme og lever seg virkelig inn i tolkningene. Det svinger bra. Sterkt og vakkert!» Kurt Bakkemoen – VG

«Det er rått bra, det har innhold og uttrykk, det har sjel og trøkk så det holder. Christensen trår til med en stemme og en personlighet som tar tak i musikkens kjerne. Han har mye på hjertet, og suger tak i tilhørerens sanser, fyller dem med saftig soul. Som kontrast, ting som er så varme, som har så stille intensitet, at man blir rørt» Martin Haug, Drammens Tidende.

terning 3«Christensens kraftfulle, dype, rå og sensuelle røst oser av sjel og nerve, og spenner fra reinspikka blues til svett soul, med funk-, jazz-, gospel- og reggaeelementer innimellom». Torstein Davidsen, Romerikes Blad

terning 4«Mektig! Med en aldeles fabelaktig dyp, rå og sanselig stemme leverer han av ypperste klasse. En bedre vokalist innen denne sjangeren kan jeg knapt minnes å ha hørt tidligere her på berget. Og ikke nok med den store stemmen – Sebastian er også sterk på låtskriversiden. Sjel, nerve og edelt musikalsk» Øyvind Lien, Oppland Arbeiderblad

Mer om Sebastian kan du se å høre på hans hjemmesider: sebastianchristensen.no

Frøydis Grorud, saksofonist/fløytist og låtskriver:
froydis  

Frøydis er en svært dyktig og allsidig musiker og håndterer sopran- og tenorsaksofonene som om hun var født med dem. Hun er også veldig dyktig fløytist, trakterer ulike andre instrumenter og er også komponist med mange utgivelser bak seg. Hennes musikalske utdannelse og erfaring spenner over tre tiår, og hun har samarbeidet med utallige kjente artister fra inn- og utland.

Frøydis utmerker seg som en sterk formidler, som alltid klarer å skape et spesielt bånd med sitt publikum. Hennes personlige tilnærming tar lytteren med inn i hennes tankeverdener og opplevelser, og hun bygger naturlig og instinktive broer mellom fortellingene, musikken og lytteren. Hun sjarmerer, engasjerer, berører, oppmuntrer og beveger.
Frøydis er en av Norges mest aktive liveartister. I tillegg til å ha vært frontfiguren i livebandet til NRKs Beat for Beat, har hun medvirket på en rekke album, konserter, turnéer og tv-innspillinger. 

«Livet er skjørt og uforutsigbart, og vi vet lite om hva morgendagen bringer. Musikk er for meg medisin for sjel og sinn og jeg brenner for å uttrykke meg personlig gjennom instrumentene mine» Frøydis Grorud (2022).


Trond Lien, tangenter og låtskriver:
trond 

Trond er en av landets mest kjente kapellmestere. Vi kjenner ham bl. a som kapellmester fra utallige episoder av NRK-programmet Beat for beat. Han har medvirket i en rekke TV-produksjoner og konserter og har spilt fast med artister som Sissel Kyrkjebø, Secret Garden og Oslo Gospel Choir. På Nobel-konsertene har han spilt med stjerner som Lionel Richie, Jennifer Hudson, Seal, Kylie Minogue m fl. Sammen med saksofonist Frøydis Grorud har han gitt ut albumet Fra hjerte til hjerte.​
Trond er en meget dyktig komponist og arrangør og bidrar med eget låtmateriale også inn i «Livstoner», hvor han har tonesatt egne livserfaringer.


   
    S. Christensen AS. Hestenga 12, 2320 FURNES. Tlf: 916 49 751
E-post: sebastianchristensen67@outlook.com Org.nr: 813.522.322